Výborný dánsky maslový koláč

Suroviny z produktov


Maslo SABI

Suroviny


250 g hladká múka
1 KL kypriaci prášok
1 štipka soľ
200 g kryštálový cukor
200 g maslo SABI
2 ks vajce

Postup


1. Koláčovú formu (22 cm) vymastíme troškou masla, vysypeme hladkou múkou a rúru rozohrejeme na 175°C.

2. Do misky preosejeme múku, kypriaci prášok, soľ, prisypeme cukor a všetko spolu premiešame metličkou.

3. Potom k sypkým ingredienciám prilejeme rozpustené maslo a rukou spracúvame cesto, do ktorého počas hnetenia pridáme aj jedno celé vajce. Hnetieme v miske do celistvého bochníka.

4. Potom cesto premiestnime do formy a dlaňou ho utlačíme od stredu ku okrajom do kruhu. Vidličkou vytvoríme vzory na povrchu koláča a potrieme ho vyšľahaným vajcom (druhé vajce).

5. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 175°C a pečieme ho zhruba 30 minút. Počas pečenia narastie, čo nie je úplne žiadúce, preto ho po 15 minútach priamo v rúre jemne utlačíme opačnou stranou lyžice po celom povrchu a tento proces opakujeme aj 5 minút pred dopečením.

6. Maslový koláč necháme úplne vychladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklopíme a nakrájame.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore